måndag 23 maj 2011

Att äta, eller inte äta, det är frågan...

Det är mycket som är farligt här i Kina. Tror jag, för jag hör så mycket. Men jag kan inte kolla upp det själv för jag är analfabet.

Maja fick äpple till mellanmål på skolan men hon vågade inte äta det. Mamma skalar ju alltid äpplena hemma, hon har nämligen hört att allt är besprutat.

Vi fick sallad och ägg av vår gulliga chaufför som hennes pappa hade odlat. Jag tvingade min man att ringa och fråga om vi var tvugna att skölja salladen och det var vi. För den var lite sandig...

Köttet har "mörare", grönsakerna är besprutade, brödet har konserveringsmedel och vattnet är fullt med klor. Vad göra?
Använda förnuftet, tro på det som verkar vettigt. Ta det säkra före det osäkra. Och lära Lilleman att inte stoppa händerna i munnen hela tiden!!

En av hemmfruarna som bott här länge och vars man jobbar med livsmedel sa att det är säkrare att handla grönsaker, frukt och kött på de stora butikerna, typ Carrefour. Det blir oftare kontroller där och om de åker fast så kostar det inte bara stora summor, det blir dålig publicitet också. Det är ju än värre, därför aktar de sig för att göra dumheter. De små lokala odlarna däremot har mer att vinna på att bespruta för det görs nästan inga kontroller på dem så det är värt att ta chansen.
En teori så god som någon, jag har inget att säga emot. Men det känns lite konstigt, hemma ska man ju handla närodlat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar